SKÅL & GLAD MIDSOMMAR!


SKÅL och GLAD MIDSOMMAR !

Förlåt, nu har inte jag och inte Rakel och inte Ria skrivit på länge. Vi har helt enkelt som ni, haft rätt mycket att göra. Som att jobba, fira midsommar, och vara med familj och vänner. Så loggade jag in idag och "Herregud va tomt det vart!" Bäst att jag skriver några rader tänkte jag! Så...

Det har ju varit ett underbart väder nu i midsommar! Verkligen över förväntan, verkligen! (sa jag). Ja, det regnade ju i alla fall inte, så ska man vara nöjd. Satt ute i ett tält, i cirka en timme på eftermiddagen, innan det var dags att plocka ner det (innan det skulle blåsa över till grannen). Det var jättetrevligt att sitta och hålla i repen som vi hade fäst mellan taket och marken. Glad midsommar!

Det är ändå skönt att bara sitta och lalla lite när man skriver, visst det blir inte så mycket vettigt sagt, men det blir ändå att man skriver saker som man inte hade tänkt att skriva (kanske för att man inte hade tänkt att skriva något egentligen).

Men om du vet något eller tycker att jag borde skriva om något speciellt så säg till för guds skull!

Vi hörs om det då! Hej!
/Klara


Personligheter

Jag har verkligen svårt för att känna folk. Alltså jag är en dålig människokännare.

Tydligen knaprar min chef piller och bara tänker på pengar, hur f*n ska ja kunna veta det? Visst, han är laid back och skön som person, vad säger det om att han knaprar piller? Egentligen? Men tydligen så ska ja fatta detta...

En annan kille på mitt jobb som verkligen är svår att ha att göra med, som jag verkligen inte förstår mig på. Han är fruktansvärt trevlig ibland och ibland säger han inte ett ljud. Ibland är han till och med så j*vl dryg. Han har tydligen blivit mobbad och haft det svårt i skolan, gick inte ens klart skolan Och kan inte stava. Men annars är han grym.

I alla fall, jag menar bara, var går gränsen? När ska man börja tänka på att det kanske har hönt något/ är något fel på denna personen? Var går gränsen vid bara en "annorlunda personlighet"? Jag tycker det är skitsvårt.

/Klara

Fotbollens konsekvenser

Fotbollen är igång mina damer och herrar!

Jag tittar väldigt sällan på fotboll och när jag gör det så är det med ett halft öga men stämningen som bryter ut i alla hörn är fantastiskt. Folk gaddar ihop sig, hejjar på samma lag, pratar taktik och blir vänner med okända för en kort stund. Det är kul att se detta. Man ser olika känslor som strömmar genom lokaler och torg. Förtvivlan går över till glädje när man ser bollen som är på väg mot mål, som går över till besvikelse när alla ser stolpe ut. Underbara jubel och hjälp lösa skrik, fram och tillbaka.

Det är egentligen inte själva matchen som jag tycker är det roligaste. Det är det som händer efter. Först släpper alla matchen ett tag. Smälter vad som precis har hänt och räknar ut vilka mål och fintar som var snyggast. Sen kommer snacket. Det kan hålla på i evigheter. Det är ju självklart inte alltid proffs som sitter och diskuterar, det kan till och med vara någon som aldrig har rört en boll som sitter och kommenterar fina mål och liknande.
Dessa typer brukar tröttna på eftersnacket efter ett tag men då tar tävlingsinstinkten vid.
Öl i mängder kommer in och där sitter folk och hetsar varandra undermedvetet (eller medvetet) till att dricka mer. Ofta börjar folk sparka på skaker dom finner på stan, dribblar lite och sparkar in föremålet i ett "hitta på" mål.

Jag var på väg hem från en uteservering i går sent på kvällen när jag ser ett antal nyblivna vuxna, i ca 20 års åldern, som har gripits av denna tävlingsinstinkt. De var så uppe i deras tävlande att de inte såg att jag stod och tittade på deras lekar.
De lekte Pantegömme eller burken eller vad ni nu vill kalla det. Sånt man gjorde som barn. De såg ut att ha väldigt roligt. Men detta var inte bara en fylle-lek där någon ramlade och folk skrattade i sin gömma. Nej, nej! Detta var på blodigt allvar. De sprang till panten och pantade sig själva, blev pantade och skrek högt vem det var som förlorade. Någon blev lite sur för att en av dem tjuvkikade. Inget fusk! Så skrek de. Inget fusk! Det var jätte viktigt för 20 åringarna. Man får inte fuska i pantegömme klockan halv två på natten.
Jag ville väldigt gärna vara med. Det såg våldigt roligt ut.

Ikväll Ska jag också ta vara på tävlingsinstinkten. Ni med?

/Ria

En välplanerad fest

Ska ni ut och festa något så måste ni ha med er vissa saker. Allt handlar om planering. Här är min lista. Varsegoda!

Lugn bar kväll:

Maskra och puder
gäller. Man blir lätt varm och vill bättra på sitt puder och det är ofta som kvällen slutar med tårar. Glädje tårar! Detta är stället man kan prata på och oftast så blir det en hel del roliga minnen och nya skämt som kommer upp under kvällens gång.
Därför kan det vara bra med en lite maskara.

Pengar. Inga kort i baren. Ha koll på hur mycket du spenderar. På det här sättet har du bättre koll på om du har råd att bjuda på lite öl. Pengar är säkrare än kort vid sånna här tillfällen.

Ta dom sköna kläderna. Sköna byxor eller kjol. Det blir förmodligen mycket sitta och det är inte kul att sitta ner i flera timmar med byxor som man bara kan stå i.

Party kvällen:


Maskara, puder, rouge, läppsyl och en kajal
. Den här kvällen vill man känna sig snygg. Det blir mycket dans och svetten kommer skölja bort det mesta. Mjuka läppar är ju heller aldrig fel.

Kort. Kör på kort när ni ska ut och dansa. Oftas dricker man inte så mycket inne på stället och om du blir av med plånboken är det bara att ringa och spärra. Har du lösa pengar är dom borta. Man har inte riktigt lika stor koll på handväskan på dansgolvet som man har när man sitter i baren med väskan i knät eller om du har en plånbok i bakfickan. Ficktjuvar är snabba!

Snyggt! Ta på dig det snyggaste du har! Inga regler förutom den eventuella dress coden på utestället. Du kommer förmodligen inte sitta ner så mycket så jeans är ett perfekt val. Kanske till och med ett linne eller en kjol. Vem vet?

Hemma festen:

Här gäller bekvämlighet. Ta med dig en ica kasse och fyll den med allt det du vill ha med dig på en fest. Jag lämnar aldrig hemmet utan mitt puder och en maskara men på en hemma fest används det aldrig. Här sitter man med goda vänner, pratar och lyssnar på skön musik. Underbart!

Lite pengar. Lämna korten hemma. man vet aldrig vem som kan titta förbi och på detta ställe ställer man gärna ifrån sig sina saker utan uppsikt. Lite lösa pengar kan vara bra att ha med sig till en eventuell taxi.

Inga ömtåliga kläder. Detta är stället där vad som helst kan hända. Helt plötligt kan någon få för sig att skogsvandra och då är det inte bra med högklackat eller en ny vit T-shirt. Man vill också känna sig bekväm när man sitter som en potatis i soffan och pratar med alla möjliga typer.

Detta var mina tips. För mig funkar det hur bra som helst.
Vill man ha roligt ute gäller det att vara bekväm med sig själv. Trivs du inte med vad du har på dig, om du har rätt mängd pengar eller vad det nu kan vara kan det förstöra en hel kväll. Något man aldrig får glömma när man ska gå ut det är sitt glada jag och ett öppet sinne för nya människor!

Have fun!!

/Ria

Nada...

Egentligen vet jag inte alls vad jag ska skriva... tycker bara att det är väldigt kul! Önskar jag hade något vettigt att berätta eller diskutera om.. men icke!

Man kan ju alltid diskutera vad som är viktigt och inte viktigt, men det finns väl ändå inget vettigt svar på det? Eller hur? Alla tycker vi olika. Vi tycker olika om olika människor, olika om smaker och olika om vad som är meningen med livet. Så varför hålla på att diskutera egentligen? Man kan ju hålla på i all oändlighet...

Men om jag ändå ska säga min åsikt i det hela. Så är det ändå att man ska vara nöjd med det man har, och inte gå och störa sig på vad man inte har (som alla andra har...). För alla som har det du inte har, de saknar oftast det DU har. Man kan inte ha allt, så är det bara.

Och hade man haft allt, så tror jag, att man inte hade velat ha något alls!

/Klara

morgonstund har guld i mun

God morgon! Och vilken morgon va!? Sol, sol, sol! I dag tar vi en glass i solen tycker jag.

Jag bad min kompis ringa och väcka mig i morse för jag var tvungen att gå upp och tvätta. Det är det värsta som finns tror jag. Att tvätta. Spciellt på morgonen och när man egentligen är ledig. Det är så lätt att skippa gå upp och istället bara strunta i tvätten. Just därför skulle hon ringa och väcka mig. Man vaknar bättre om man pratar med någon.
I alla fall, så är hon snäll och ringer. Och jag känner mig irriterad så fort jag trycker på den lilla gröna knappen. Usch! Hur kan hon med att ringa så här tidigt. Nej usch!
Jag förstår inte varför jag ber någon att väcka mig egentiligen. Jag har ju världens sämsta morgonhumör om jag inte får vakna av mig själv. När vi hade lagt på tog jag ut alla mina morgon-aggritioner en stund på henne sen kom jag på mig själv att vara otroligt barnslig så jag gick upp och tvätta.
Det här blir en bra dag tänker jag och jag ler faktiskt lite också. Det är inte ofta jag gör det på morgonen.
Efter en timma ska jag gå och hänga upp tvätten på tork.
Nä, men vi hoppar det där med en bra da i da då elle?
Jag hade glömt ett cigg-paket i någon ficka så det låg toback i hela maskinen! Men det slutar inte än. Båda torkskåpen var sönder och någon har ställt sopor utanför min dörr.
Japp det är en sådan där dag som allting bara går fel enbart för att livet ska jävlas liiite mer med en.

En glass i solen ska jag fan unna mig idag!

/Ria

Slösa?

Jag jobbar på ett en restaurang ute i en liten skogsdunge med utsikt över mälaren.. Ett underbart och mysigt ställe med god mat och dryck. På kvällen har vi ingen mat som kostar under 150 kr och ingen dryck om kostar under 70, inte ens en stor stark.

Jag slutar aldrig förvånas av hur mycket pengar folk bara kan slänga omkring sig. Visst, maten är värd pengarna, men för guds skull nafsa inte bara lite i kanten av brödet och släng resten! Det är stora portioner och man orkar inte allt, men hallå! Ska man äta så ÄT! Hur kan man beställa in 5 rätter och kanske 5 drycker (som ungefär skulle gå på cirka 1000 kr) för att i stort sett bara sitta och lukta och stirra på maten?! Och dricka upp ungefär halva flaskan. Sedan gå och beställa två blåbärspajer, 3 glassar och två kaffe (som går på cirka 250kr). Och ja, varför ens lukta på det? När soporna och diskinsamlingen är cirka 2 meter bort? Ja, vi sätter det där istället... good idea! NOT!

Jag tycker inte att det är fel att slänga pengar omkring sig, fine, men det är MAT gott folk! Och saker som växer och djur som dör, ska du inte äta behöver du inte beställa, så snäll behöver du inte vara!


/Klara

Deal?

Kan vi inte komma överens om en sak? Det är ju ny vecka och så menar jag... Vi glömmer det som har hänt i helgen. Ja?
Ångesten börjar försvinna och det är bara att springa iväg till jobbet. Vi kan väl försöka i alla fall? Det skulle betyda väldigt mycket för mig. Ojojoj. Man kanske inte ska festa till tre på natten. Det kanske inte är bra idé helt enkelt?

Hela helgen var jätte märklig. Alla mina vänner och jag, vi delade på oss och umgicks med personer vi inte brukar vara med och det rekomenderar jag stark. Det var kul. Lite nya vindar.

Jag hamnade ju som sagt på stureplan. Det är inte en korsning jag brukar hänga i, men i helgen blev det så. Mycket lustiga typer där.
Det roligaste jag har sett hittills: En man på 40+ satt med sina (vad vi trodde var) söner på ca 20 år vid ett reserverat bord. Jag gick snällt fram och fråga om den ena killen ville dansa. Då händer något märkligt. "Pappan" säger "Säg nej!" och tittar surt på mig. Killen jag frågade kollade lite snabbt på mig och sa nej tack.
Väldigt konstig reaktion av pappan tyckte jag medans jag dansade vidare.
Efter ett tag gick jag till den andra killen och frågade samma sak och återigen möts jag av pappans arga blick och killen får en tillsägelse. Han var dock trevligare. Han gav mig en drink och sa "Nej tack men jätte gärna en annan gång".
Okej, detta är skumt tänker jag när jag slänger i mig drinken (som förövrigt hade kunnat innehålla vad som helst, ta aldrig en drink av någon du inte känner! Jag hade tur.) och går till min vän. Vi börjar betrakta dom tre herrarna och snart märker vi att 40 plusaren sitter i mitten med en hand på vardera kille. Det dröjer inte länge innan han börjar smyghångla med en av dem samtidigt som han håller handen kvar på kille nr 2. Min kompis konstaterade att gubben inte var deras pappa. Men för i helvete! Skrek han väldigt högt. Nu såg alla vart vi tittade och alla andra vände sina blickar mot trion.

Detta sker helt öppet på stureplan!
Pojkarna såg ut att vantrivas men där satt dom och låtsas log. De vaknar säkerligen upp dagen efter med gratis baksmälla ont i rumpan och 20 000 extra på fickan. Det är ju roligt.
Jag och min kompis skrattade ju lite åt det hela och jag bestämde mig för att bjuda upp gubben istället. Ha! Det gick sådär bra. Två sukunder tog det sen blev jag utkastad från VIPen.

Man slutar aldrig förvånas.

/Ria

RSS 2.0