Slösa?

Jag jobbar på ett en restaurang ute i en liten skogsdunge med utsikt över mälaren.. Ett underbart och mysigt ställe med god mat och dryck. På kvällen har vi ingen mat som kostar under 150 kr och ingen dryck om kostar under 70, inte ens en stor stark.

Jag slutar aldrig förvånas av hur mycket pengar folk bara kan slänga omkring sig. Visst, maten är värd pengarna, men för guds skull nafsa inte bara lite i kanten av brödet och släng resten! Det är stora portioner och man orkar inte allt, men hallå! Ska man äta så ÄT! Hur kan man beställa in 5 rätter och kanske 5 drycker (som ungefär skulle gå på cirka 1000 kr) för att i stort sett bara sitta och lukta och stirra på maten?! Och dricka upp ungefär halva flaskan. Sedan gå och beställa två blåbärspajer, 3 glassar och två kaffe (som går på cirka 250kr). Och ja, varför ens lukta på det? När soporna och diskinsamlingen är cirka 2 meter bort? Ja, vi sätter det där istället... good idea! NOT!

Jag tycker inte att det är fel att slänga pengar omkring sig, fine, men det är MAT gott folk! Och saker som växer och djur som dör, ska du inte äta behöver du inte beställa, så snäll behöver du inte vara!


/Klara

Kommentarer
Postat av: pär

Om ingen rätt kostar under 150 kr, och ingen dryck under 70(förvisso på kvällen). Hur kan det då komma sig att en rätt+dryck uppebarligen snittar 100 sek(se ovan)?

2008-07-05 @ 10:41:43
Postat av: Klara

"kanske 5 drycker", (du kan självklart beställa mineralvatten för ca 30 kr)

2008-07-07 @ 13:41:11
URL: http://tjugofemtiofyra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0